top of page
Magicgift | Marketing Rubik's cube promotional items Background

Rubik's Cube - De kubus die de wereld omdraait

Rubiks new.webp

" De magie die ons intrigeren maakt de cubus een van de meest interessante en aantrekkelijke reclame-instrument van onze tijd! "

Ernö Rubik

Een 30 jaar succesverhaal dat mode, wiskundigen, andere ontwerpers en kunstenaars heeft beïnvloed. Miljoenen kubussen verkocht , playfull voor van miljoenen jongeren en volwassenen. Het perfecte huwelijk tussen de vloeibaarheid en de gladheid van de werking, deze kubus is een modern icoon.

Geboren in 1974, werd ontworpen door de uitvinder Erno Rubik, die een instrument nodig had om spatialiteit  3D  aan zijn studente te leren. Het idee kwam voor hem in het voorjaar van '74; hij had de kubus in zijn handen.. Eerste veegde hij zijn geboorteland Hongarije en  dande rest van de wereld. Vroege jaren '80, had een vijfde van de wereldbevolking al het genoegen van de "Rubik's cube".

Magicgift | Marketing Rubik's cube

De tweede wave kwam met Internet

Vandaag, miljoenen websites, blogs en YouTube-clips zijn gewijd aan de Rubik's Cube. Hij inspireerde allerlei creatieve geesten in de architectuur, muziek, mode, reclame, film en theater.

Hier is wat Erno Rubik te zeggen heeft over zijn cube:
"Voor mij is het een kunstwerk. Wat mij interesseert is vandaag echter niet het magische kubus als object, maar de relatie met de gebruiker." (Zeit online 3/2009)

Deze relatie is magisch. De Rubik's Cube iedereen aanspreekt. Als je het ziet, wil je aanraken, draaien, draaien. Deze puzzel is zo overtuigend dat we niet kunnen helpen, maar U wilt het op te lossen. Het is zo intuïtief, er is niets te leren.

Iedereen wint

Eenvoudig, maar toch verfijnd, de Rubik's Cube is een echte verfrissende puzzel. Vandaag , velen van ons spenderen zoveel tijd met virtual reality op het werk of met spelen dat we blij zijn als we een praktische uitdaging die we kunnen aanraken.

De Rubik's Cube is een feit

Brainpower, creativiteit, doorzettingsvermogen is een goede strategie - dat is wat er nodig is om fautl oplossen van de kubus. Zoals in het leven, zijn dat kwaliteiten die nodig zijn voor succes.

Everyone gets it Magicgift | Marketing Rubik's cube promotional items
Ontdek onze producten
bottom of page